Mini Pietruszka - klasyka, której nie trzeba przedstawiać
Pietruszka znana jest w Europie od czasów starożytnych. To klasyczne zioło nie tylko dodaje smaku, ale też wspiera odporność. Dodawaj ją do zup, sosów, dań mięsnych i rybnych, past, twarożków, a nawet koktajli. Możesz zrobić z niej też zielone pesto lub posypać nią kanapki. Pietruszka lubi chłodniejsze, ale jasne miejsca. Aby rosła bujnie, ścinaj liście od dołu. Mini Pietruszka to coś więcej niż przyprawa - to sposób na lepsze jedzenie, lepsze samopoczucie i piękną kuchnię. Dzięki mniejszemu rozmiarowi nic się nie marnuje, wykorzystujesz na raz. Chcesz więcej kulinarnych inspiracji? Zajrzyj do naszego sklepu Baziółka i wybierz swoje ulubione zioła do kuchni - zawsze świeże, aromatyczne i gotowe do użycia! www.baziolka.pl