Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

Znamy finalistów drugiej edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego organizowanego przez Związek Polskie Mięso. Finałowe zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej już 27 marca 2024 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.


Lista zakwalifikowanych ekip (kolejność losowa):
- Piotr i Kamil ZSGH Gdańsk
- Zofia i Zuzanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
- Julia i Natalia Zespół Szkół nr 7 w Tychach
- Przemysław i Michał Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie
- Julia i Grzegorz ZSG Poznańska
- Julia i Oleksandr Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych
- Julia i Artur Zespół Szkół im. ks. Jana Krzysztofa Kluka w Wojewodzinie
- Aleksandra i Lena Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu
- Pola i Małgorzata ZSEU w Żychlinie
- Dominik i Nikodem Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle

W jury zasiądą : Jarosław Walczyk - przewodniczący jury, Kurt Scheller, Robert Sowa, Teo Vafidis, Bartosz Gora oraz przedstawiciel Związku Polskie Mięso. Konkurs poprowadzi szef kuchni Marcin Budynek.

Fot: Akademia Kulinarna Marcina Budynka