Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni

Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni

Nowoczesne rozwiązania i zaawansowana technologia zdominowały branżę gastronomiczną. Bez względu na skalę biznesu każdy może korzystać z intuicyjnych rozwiązań w profesjonalnej kuchni. Ważnym jest jednak, aby na starcie mieć profesjonalne wsparcie. O tym, jak wraz z Primulator wspiera swoich klientów w codziennej pracy, a także dlaczego warto mieć w swojej kuchni takie urządzenia jak Convotherm czy Merrychef, opowiedział szef kuchni Robert Głyda.

Robert Głyda był szefem kuchni w takich hotelach jak: Kolumna Park, Columna Medica, czy Holiday Inn w Łodzi. Zdobył tytuł Mistrza w zawodzie Kucharza, brał udział w wielu konkursach, m.in. w Kulinarnym Pucharze Polski, L'Art de la cuisine Martell na zamku Ryn, a także w międzynarodowym, prestiżowym konkursie Archimagirus - Tradycja i Nowoczesność. Jest technologiem, doradcą, cenionym ekspertem kulinarnym oraz tworzy wraz z zespołem Primulator koncepty gastronomiczne i specjalne receptury.

Współpraca Primulator i Welbilt - zaufanie i profesjonalizm 

Robert Głyda wraz z zespołem Primulator od wielu lat koncentruje się na tworzeniu rozwiązań dla klientów sieciowych, od procesu projektowania lokalu, poprzez wyposażenie w profesjonalny sprzęt, aż po szkolenia i usługi serwisowe. W portfolio Primulator dużą rolę odgrywają piece Merrychef serii Eikon, które wyposażone są w technologię szybkiego podgrzewania oraz piece konwekcyjno-parowe Convotherm.

W ramach współpracy, Głyda tworzy specjalne receptury na potrzeby prezentacji rozwiązań Welbilt, które mogą być potem wykorzystywane przez klientów. Docelowo przepisy są zaprogramowanie w książce kucharskiej wbudowanej w piecach Merrychef i Convotherm. Primulator posiada w swojej ofercie także maszyny do lodów i wyrobów cukierniczych oraz wiele innych, profesjonalnych urządzeń.

Współpraca z marką Welbilt trwa już od ponad 15 lat. Partnerzy stawiają na wspólny rozwój i wspierają się w wydarzeniach branżowych. - W naszych relacjach niezwykle cenimy sobie wzajemny szacunek, zaufanie i zaangażowanie - podkreśla Głyda.

W 2023 roku Primulator planuje zwiększyć znacząco sprzedaż nowoczesnych pieców Merrychef conneX i zastąpić nimi urządzenia znane i lubione od lat Merrychef Eikon. Linia conneX to urządzenia wyposażone w High Speed Technology, która łączy mikrofale, konwekcje i precyzyjne uderzenie ciepła. Takie rozwiązanie pozwoli klientom Primulatora na znaczne ulepszenie wielu procesów.

(fot. Kristina Vengelevska)

Solidne wsparcie dla małej i dużej gastronomii

Dlaczego Robert Głyda poleca urządzenia Merrychef i Convotherm zarówno dużym, jak i małym, początkującym w branży klientom? - Piece wyróżniają się przede wszystkim intuicyjną obsługą bez skomplikowanych instrukcji, czy wielogodzinnych szkoleń. Oba urządzenia mają ten sam interfejs do obsługi menu, co znacznie ułatwia pracę szefom kuchni - podkreśla ekspert kulinarny.

Dlaczego każdy kucharz powinien mieć w swojej profesjonalnej kuchni piec Convotherm? - Convotherm spełni swoją funkcję w każdym miejscu - od małego grill baru z wyśmienitym mięsem, aż po prestiżowe, światowe konkursy, takie jak Bocuse d'Or, czy WorldSkills. Skomplikowane dania z mięsa, ryby, warzyw, czy słodkie wypieki będą zawsze pełne smaku i aromatu, dzięki idealnie dopasowanym profilom pieczenia oraz gotowania. Tu nie ma mowy o pomyłce, czy niedociągnięciach, a szefowie kuchni z łatwością mogą tworzyć nowe menu. W całej gamie urządzeń Convotherm każdy znajdzie partnera do zadań specjalnych - automatyczne gotowanie, wędzenie, grillowanie, czy regeneracja - to zaledwie kilka możliwości, które wspierają kucharzy w codziennej pracy. Wszystko to w myśl zasady ecoCooking - sprzęt Convotherm ma znacznie mniejsze zużycie energii i straty ciepła niż tradycyjne kuchenki, czy piekarniki - twierdzi Głyda.

Szef Głyda dodaje także, że w dzisiejszych czasach niezmiernie istotne dla każdego właściciela gastronomii czy head szefa jest fakt, że szkolenie nowych pracowników z obsługi obu urządzeń jest bardzo proste i pozwala szczególnie młodym, nowym osobom w branży pracować na najlepszym sprzęcie na światowym poziomie.

Primulator jako dystrybutor urządzeń oferuje swoim klientom kompleksową obsługę posprzedażową, szkolenia oraz mocno rozwiniętą usługę serwisową. W Polsce jest blisko 100 opiekunów regionalnych oraz serwisantów. To gwarancja szybkiego zakupu, instalacji oraz serwisu.

(fot. Welbilt)

Studio kulinarne Primulator - inspirujące materiały i receptury

Zespół Roberta Głydy na co dzień pracuje z wieloma znanymi firmami dostarczając im gotowe materiały z przepisami oraz ustawieniami CBR dla pieców Merrychef eikon e1s, e2s SP oraz e2s HP.

W intuicyjnych poradnikach z serii #Kreatywność w prostej formie można znaleźć szereg rozwiązań przygotowanych dla profesjonalistów. Dzięki poradom eksperta kulinarnego można z łatwością przyrządzić, m.in. tajski box, rzymską bagietkę, chrupiące croissanty czy wegańskie burgery.

W serii #Zaskocz swoich klientów na nowo znajdziemy także zróżnicowane receptury względem rodzaju obiektu dla hoteli, restauracji, bistro oraz piekarni i kawiarni. Przygotowanie, np. aromatycznej kaczki, delikatnego omleta, czy kalmarów w zaledwie kilka minut.

Zdaniem szefa Głydy, urządzenie Merrychef jest w stanie zastąpić w kuchni wiele innych, takich jak bemary kuchenne czy grille. Prosty w obsłudze ekran z wbudowaną książką kucharską pozwala na przygotowanie dań nawet osobom bez dużego doświadczenia. W przypadku pieca Convotherm szef kuchni wyróżnia funkcję Crisp&Tasty za jedną z tych, której zdecydowanie brakuje u konkurencji. Osuszanie produktów w zamkniętym systemie wielostopniowym pozwala na przygotowanie dań o zniewalającym smaku i wybornym aromacie, zachowując przy tym oszczędność energii.

zdj. główne: Primulator

Artykuł powstał przy współpracy z firmą Welbilt