Nowy, azjatycki koncept na mapie Warszawy

Nowy, azjatycki koncept na mapie Warszawy

Sing Sing to azjatycki koncept stworzony przez Grupę Instynk, łączący w sobie restaurację, drink and cocktail bar oraz działalność rozrywkowo-artystyczną. To miejsce przesiąknięte inspiracjami z różnych stron Azji. Goście znajdą tam szeroki wybór dań i koktajli, ale także muzykę na żywo, comiesięczne świętowanie pełni księżyca, zaskakujące, nie rzadko ekstrawaganckie wydarzenia, show, dizajnerskie wnętrza oraz azjatyckie lunche w cenie 10 zł.

Sing Sing specjalizuje się w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej, mocno zainspirowanej street foodem. Szefowie Patryk Stal oraz Michael Gay, stworzyli autorską mieszankę kuchni tajskiej, koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej. Dania są aromatyczne, pełne kolorów, momentami eksperymentalne, ale także czerpiące z tradycyjnych receptur. W karcie można znaleźć m.in. płonącą, glazurowaną kaczkę podawaną w całości z plackami pszennymi, marynowanymi i świeżymi warzywami, kolorowym ryżem i sosami w cenie 95 zł, różne odmiany bułeczek bao, azjatyckie sałaty, satay'e, liczne dania z woka doprawione dużą ilością orientalnych ziół czy świeże liście betelu, sprowadzane bezpośrednio z Tajlandii. W restauracji dostępne są lunche w wersji mięsnej lub wege w cenie 10 zł (przystawka + danie główne). 

Sing Sing jako miejsce inspirowane kulturą Azji i wieloma podróżami, kreuje dla Gości inny wymiar doświadczania. Szczególnie wieczorem przypomina Bangkok, gdzie życie tętni 24/h. W ciągu dnia kusi różnorodnością smaków, w nocy, hipnotyzując i uwodząc, przenosi wszystkich na azjatycką ulicę, wypełnioną neonami, kolorami i zapachami egzotycznych potraw. Oferta wydarzeń organizowanych w lokalu znajduje się na bieżąco aktualizowanym fan page. Sing Sing tradycyjnie świętuje pełnię księżyca tworząc wydarzenie pełne azjatyckich doświadczeń. Najbliższa pełnia wypada 2 września, a co za tym idzie, restauracja przygotowuje Full Moon Half Price. Tego dnia od godziny 18:00 cała karta w restauracji będzie obniżona o 50%.

Połączenie dwóch Szefów Kuchni z różnych stron świata wymaga przedstawienia ich obydwu:

Patryk Stal:

Skończył warszawską szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej. Zaczynał swoją karierę od pracy we włoskich restauracjach: Bellota, Trattoria Italia i Trattoria Roberto Moni. Następnie pracował w prestiżowym Warszawskim Hotelu Victoria u boku znanych i szanowanych szefów kuchni, którzy byli dla niego znaczącą inspiracją. Otworzył Bar Warszawa, gdzie otrzymał już stanowisko Szefa Kuchni, aż do przejścia do restauracji Der Elefant i dołączenia do Grupy Instynkt, gdzie przez 1,5 roku współtworzył jako Szef Kuchni koncept Momu. Testuje i gotuje dania ze wszystkich zakamarków tego kontynentu, bazując na lokalnych produktach.

Jest odpowiedzialny za współtworzenie sensualnego umami w Sing Sing.

Michael Gay:

Australijczyk z pochodzenia, globtroter, zakochany w ogólnoświatowej gastronomii. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej. Swoje gastronomiczne wykształcenie zdobył w Australii, skończył m.in. Orange Culinary School Australia i Italian Cooking School Australia. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobył w La Prochetta w Melbourne, następnie podróżował do Hiszpanii, Anglii, Islandii i Polski. W Warszawie pracował m.in. w Raj w Niebie, Bistro de Paris MICHEL MORAN, Connect Lunch Bar, Karmnik Restaurant Stare Miasto, Kik Fit Bar, Aioli Cantine Bar, Momu Gastrobar. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z innymi, kocha podróżować i odkrywać nowe, wymagające smaki. Wraz z Patrykiem stworzyli restauracyjną część Sing Singa, wykorzystując dogłębną wiedzę, doświadczenia wyniesione z podróży i znajomość kuchni z różnych zakątków Azji.