Nowy koncept na mapie Warszawy

Nowy koncept na mapie Warszawy

W Centrum Praskim Koneser w Warszawie właśnie otworzyła się nowa restauracja - Spółdzielnia.Koneser. Jest to siostrzany lokal łódzkiego konceptu Spółdzielnia, który uwielbiany jest przez fanów kuchni europejskiej oraz amerykańskiej. Miejsce to cenione jest za nieformalną atmosferę i inkluzywny charakter. Podobnie ma być również w Koneserze.

Gastrorodzina Centrum Praskiego Koneser to kilkanaście różnorodnych restauracji, barów i kawiarni. Do obecnej oferty dołącza kolejny lokal - Spółdzielnia.Koneser, posiadająca swoje korzenie w Łodzi. Jest to koncept, w którym znaleźć będzie można nie tylko dania europejskie i amerykańskie, ale również dobrze zaopatrzony bar, luźną atmosferę, niezobowiązujący wystrój oraz uśmiechniętą załogę.

- Bez względu na to czy jesteś głodny, czy najedzony, spragniony czy nasycony, chcesz bawić się, czy też chillować, Spółdzielnia to właściwy wybór. Chcąc oddać charakter restauracji, warto sięgnąć pamięcią do lat szkolnych i przypomnieć sobie największego urwisa w swojej klasie. W świecie gastronomii to właśnie my nim jesteśmy. Czasem łamiemy przyjęte konwenanse i stereotypy, ale zawsze zapewniamy dobre jedzenie i wyśmienitą atmosferę - mówi Tomasz Frant, twórca Spółdzielni.Koneser i Spółdzielni.

Spółdzielnia.Koneser świetnie sprawdzi się na spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad lub niezobowiązujący, miło spędzony czas. To miejsce, do którego swobodnie można przyjść z dziećmi, zwierzęcymi pupilami i z kim tylko ma się ochotę.

- Cieszymy się, że do naszej rodziny dołącza właśnie Spółdzielnia.Koneser. To zdecydowanie bardzo klimatyczne miejsce, idealnie wpisujące się postindustrialną atmosferę Centrum Praskiego Koneser. Dodatkowo, jest ono tworzone przez ludzi z prawdziwą pasją nie tylko do gotowania, ale także zapewniania rozrywki na najwyższym poziomie - podkreśla Magdalena Socorro-Czerwińska, dyrektor komercyjna Centrum Praskiego Koneser.