Restaurant Week zakłada RestaurantClub

Restaurant Week zakłada RestaurantClub

RestaurantClub to platforma do kulinarnych odkryć i rezerwacji, którą założyli go uczestnicy i organizatorzy Festiwalu Restaurant Week.

Platforma rezerwacyjna RestaurantClub.pl powstała z inicjatywy organizatorów wielu wydarzeń restauracyjnych w Europie (Restaurant Week, Fine Dining Week czy World Class Cocktail Festival). Na RestaurantClub.pl można już odkrywać i rezerwować stoliki w najlepszych polskich restauracjach, a także na zbliżający się Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week (26.08-13.09). Każda rezerwacja ma zgodnie z festiwalową tradycją możliwość wygrania kolacji w Osterii Francescana 3*** Massimo Bottury, nagradzanej tytułem najlepszej restauracji świata.

Od 2014 zorganizowaliśmy wspólnie z restauracjami aż 28 Festiwali. Wzięło w nich udział już ponad 950 tysięcy Gości, wydano prawie 3 miliony dań i ponad 850 tysięcy koktajli festiwalowych. Club jest odpowiedzią na prośby Gości i restauracji, by Restaurant Week trwał cały rok - mówią Paweł Światczyński i Maciek Żakowski, założyciele - Dlatego już dziś można rezerwować wygodnie stoliki w najlepszych wybranych polskich restauracjach na RestaurantWeek.pl lub w aplikacji. Jednoczymy wysiłek promocyjny całej niezależnej sceny restauracyjnej, by wspólnie dalej, zgodnie z naszą misją, zwiększać liczbę Gości w autorskich restauracjach i dalej budować w Polsce modę na restauracje, nie tylko te fine-diningowe. 

Na platformie Goście mogą zarezerwować zarówno stoliki na popularne festiwale restauracyjne, jak i na co dzień - nawet na za 15 minut! Dostępne są już stoliki bez menu oraz z rabatami. Już na początku września do rezerwacji domówić będzie można także wyjątkowe menu i doświadczenia, w formule bardzo podobnej do Restaurant Week, którą w ostatnich latach pokochali Polacy. Co ważne, Goście nie ponoszą żadnych opłat. Aby utrzymać system IT, pobierana jest jedynie opłata od restauracji w wysokości od 10 gr do 1 zł za Gościa.

Organizatorzy zachęcają do odkrywania polskiej sceny niezależnych restauracji za pośrednictwem RestaurantClub.pl lub aplikacji dostępnej w każdym smartfonie. RestaurantClub jako wspólnota Gości i restauracji przejmuje także dalszą organizację popularnej kampanii społecznej #SzanujJedzenie, której kolejna odsłona pod hasłem #NieJedzZiemi towarzyszyć będzie jesiennemu Restaurant Weekowi (28.10-15.11.2020 r.).