Sezon na oryginalne smaki lodów

Sezon na oryginalne smaki lodów

Macie ochotę na lody o smaku suszonej śliwki, piwa albo szpinaku? Z kolei Magda Gessler w swojej lodziarni proponuje prosecco albo czarny sezam. Konkurencja na rynku jest ogromna. Co więcej, aby się wyróżnić, coraz więcej lodziarni stawia na zaskakujące smaki i oryginalność.

Oprócz smaków liczy się też prezentacja, stąd np. pomysły na kolorowe rożki lub polewanie ich czekoladą. W całej Polsce można spotkać lodziarnie oferujące wyjątkowe smaki lub zachwycające formą podania lodów. Niektóre z nich przygotowują przysmaki na bazie alkoholu, łącząc je z owocami, inne podkręcają tradycyjne smaki dodatkiem przypraw lub płatków kwiatów jadalnych.

Więc kto z nas nie uwielbia lodów? Doskonale orzeźwiają latem i poprawiają humor. Są tak mocno wpisane w kulturę świata, że praktycznie trudno wyobrazić sobie życie bez tego pysznego deseru. Dlatego nikogo już nie dziwi, że z roku na rok, można próbować coraz to nowych odkryć.