Wołowina w jesiennej odsłonie - Hotel Moderno

Wołowina w jesiennej odsłonie - Hotel Moderno

Minęły już prawie dwa tygodnie od naszej wizyty w Steak & Grill Restaurant w Hotelu Moderno, a my nadal nie możemy uwolnić się od smaku zaserwowanych nam dań  - marynowanej polędwicy, steków czy policzków.

Warto dodać, że nie była to nasza pierwsza wizyta w tym miejscu, dlatego zespół pod czujnym okiem szefa kuchni Macieja Piątka, miał nie lada wyzwanie przekonać nas o tym, że warto wracać. I przekonał...

Jak się łatwo domyślić po krótkim wstępie, tematem przewodnim kolacji była wołowina. Mieliśmy okazję  nie tylko jej zasmakować, ale również zdobyć ogromną wiedzę na temat jej przyrządzania. Maciej Piątek pokazał nam że swoją kuchnią reprezentuje naprawdę wysoki i stabilny poziom. W jego propozycjach czuć świeżość aromat i widać, że nie ma w nich miejsca na przypadek. Nie zabrakło również jesiennych akcentów oraz przepysznych słodkości. Kolacji towarzyszyły również specjalnie dobrane wina, którymi może poszczycić się restauracja. Szeroki wybór pozwoli każdemu znaleźć coś dla siebie, a świetnie zorientowana i niezwykle pomocna i miła obsługa pomoże jeśli będziemy niezdecydowani.

Śmiało możemy również powiedzieć że nie była to nasza ostatnia wizyta, bo już dziś szykujemy się do kolejnej. 30 października w hotelu odbędzie się bowiem druga edycja  konkursu "Gęsina na imieninach" podczas, którego Wielkopolscy szefowie kuchni powalczą o tytuł najlepszego dania z gęsi.