
Znamy jury HEINZ Selection
Już 25 marca podczas Gastrotargów SMAKKi odbędzie się finał konkursu branżowego HEINZ Selection. Kto będzie oceniał poczynania zawodników? Znamy już pełen skład jury.
HEINZ Selection jest globalnym projektem kierowanym do burgerowni niesieciowych, czyli lokali gastronomicznych, których główną działalnością jest przygotowywanie i serwowanie burgerów, a liczba lokali pod jednym szyldem nie przekracza pięciu. Celem projektu jest zapewnienie trójstronnych korzyści - dla burgerowni, konsumentów oraz marki HEINZ, polegających na wyjątkowych wydarzeniach i doświadczeniach. Burgerownie te zostaną wyłonione na zasadzie konkursu HEINZ Selection final.
Zadanie 20 finalistów będzie polegało na przygotowaniu swojego flagowego burgera z użyciem wybranego sosu firmy HEINZ. Oceniać zmagania będzie dziewięcioosobowe międzynarodowe jury w skład którego wejdą:
- Paweł Biskupski - szef kuchni i doradca kulinarny Kraft Heinz. Do 2020 roku związany z restauracjami Hotelowymi sieci SATORIA Group SA jako szef kuchni oraz szef sieciowy. Jest certyfikowanym sędzią KCBS, jurorem konkursów kulinarnych w Polsce oraz organizatorem konkursu kulinarnego dla młodzieży ze szkół gastronomicznych "Kuchnia Polska z Pomysłem"
- Deborshi Sarkar - kierownik działu Foodservice w Kraft Heinz. Urodzony we Włoszech w indyjskiej rodzinie, zawsze traktował jedzenie jako coś więcej niż tylko źródło składników odżywczych, ale jako część swoistego DNA i wizytówkę danej kultury.
- Ed Ryan - szef ds. Innowacji w Kraft Heinz. Pracując w Centrum Badań i Rozwoju Innowacji w Holandii dba o to, aby szefowie kuchni uzyskali wiedzę i szkolenia, których potrzebują, aby zapewnić niezapomniane wrażenia związane z produktami HEINZ, na skalę globalną.
- Anabel Cuevas - szefowa kuchni w firmie Kraft Heinz we Francji. Tam opracowuje przepisy z sosami HEINZ dla kanału detalicznego i gastronomicznego, w tym także receptury przeznaczone dla kluczowych dużych klientów z uwzględnieniem trendów, obecnych na rynku francuskim i konsumenta końcowego
- Cristobal Zapico - kierownik kulinarny Kraft Heinz w Hiszpanii. Pracuje z kluczowymi klientami, opracowuje menu i stwarza nowe możliwości rozwoju produktów. Szkoli także zespoły i hurtowników
- Krzysztof Gawlik - ambasador RM GASTRO. Wyjątkowy kucharz, posiadający prestiżowy tytuł MasterChef. Doradca kulinarny wielu znamienitych restauracji w Polsce i za granicą. Posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w zarządzaniu. Jest członkiem WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz członkiem zarządu Euro-Toque - Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy
- Piotr Wielgo - szef kuchni w jednym z warszawskich hoteli oraz doradca kulinarny Aviko HoReCa. Laureat konkursów kulinarnych, kucharz z pasją oraz człowiek, który chętnie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem
- Kuba Steuermark - szef kuchni z wieloletnim stażem. Juror ze strony marki Kruszwica. Od ponad 7 lat gospodarz w kuchni Pytania na Śniadanie.
Ostatnim członkiem jury, którego tożsamość została długo zachowana w tajemnicy, jest influencer znany szerokiemu gronu odbiorców ze swoich kulinarnych podróży po Polsce, Europie i całym świecie, poszukujący ciekawych i oryginalnych smaków. Jego filmy na YouTubie ogląda kilkaset tysięcy osób tygodniowo, a restauracje, które poleca, przeżywają prawdziwe oblężenia. Mowa oczywiście o Macieju Blatkiewiczu, znanego jako Maciej je!
Takie grono jury z pewnością będzie oceniać przyrządzone przez zawodników burgery na najwyższym poziomie!
Do 5 lutego można zgłaszać chęć udziału w programie HEINZ Selection za pomocą formularza zgłoszeniowego. Link do niego znajduje się tutaj.