Znamy zwycięzców Finału konkursu kulinarnego dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Trangourmet rywalizowali ze sobą przyszli szefowie kuchni. Zaprezentowali umiejętności na naprawdę wysokim poziomie - czekały na nich bowiem bardzo atrakcyjne nagrody.
W ramach zadania finałowego zawodnicy mieli przygotować danie składające się z kurczaka, szparagów i dowolnego wędoznego produktu. Na zwycięzcę finału czekała nagroda w postaci miesięcznego stażu pod okiem Ekspertów i Trenerów Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Organizatorzy przewidzieli również nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł oraz bony na zakupy w Selgros o wartości 5000 zł dla szkoły zwycięzcy.
W tym roku pierwsze miejsce zdobyła Patrycja Szczepaniak z Zespołu Szkół Gospodarczych im. M. Spytka w Rzeszowie. Drugie miejsce otrzymał Antoni Noskowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie, zaś na trzecim miejscu uplasował się Oskar Brzozowski z Zespołu Szkół Przrmysłu Spożywczego w Kielcach.
Zwycięzcom i wszystkim zawodnikom serdecznie gratulujemy!