Mrożone nowości w portfolio marki MAKRO Chef

Mrożone nowości w portfolio marki MAKRO Chef

W asortymencie MAKRO Polska pojawiły się mrożone przekąski z kuchni azjatyckiej. Wśród nowości znalazły się młode strąki z ziarnami soi, które świetnie sprawdzą się jako osobna przystawka albo dodatek do zup czy mięs. Z myślą o amatorach białka pochodzenia zwierzęcego, do oferty wprowadzono grillowane na węglu drzewnym szaszłyki z kurczaka w sosie Yakitori. Nowością są również mrożone kawałki kurczaka w panierce Karaage - japoński sposób przygotowania kurczaka oraz innych potraw, polegający na smażeniu składników na głębokim oleju. Asortyment sieci hurtowni poszerzył się także o dalekowschodnie morskie przysmaki. W sprzedaży pojawiły się m.in. krewetki pokryte chrupiącą panierką Panko, krewetki białe przyprawione trawą cytrynową i kolendrą oraz krewetki białe zawijane w pasemka ziemniaków.