Polski Związek Producentów Kukurydzy promuje talenty kulinarne
2 września 2025 r. rozpoczęła się Trzecia Edycja Konkursu "Kukurydziane Inspiracje". Jego finał zaplanowany jest na 20 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie k. Warszawy. Konkurs wpisuje się w działania promujące spożycie kukurydzy, prowadzone od wielu lat przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w ramach Funduszu Promocji Zbóż i Przetworów Zbożowych. Celem tych działań jest zwiększenie konsumpcji kukurydzy i produktów pochodzących z jej przetwórstwa, mąki, grysu, kaszy, pop-cornu, a także kukurydzy cukrowej, jednego z ośmiu najpopularniejszych warzyw na świecie! Producentom kukurydzy szczególnie zależy na wyeksponowaniu wartości odżywczych i zdrowotnych kukurydzy, a także zwiększeniu atrakcyjności smakowych i wizualnych dań z kukurydzy.
Szczegóły na: www.kukurydziane-inspiracje.pl